POLESİE TR adıyla Türk-Belarus ortaklı şirketinin resmi açılış

Date: Jan. 20, 2020

19 Ocak 2020 tarihinde Türkiye’nin Sinop şehrinde POLESİE TR adıyla Türk-Belarus ortaklı oyuncak fabrikasının açılış töreni oldu.
 

Açılışa, Bakan Yardımcısı Ersoy'un yanı sıra Vali Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belarus'un Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde 160 bin metrekare alan üzerine kurulan ve ilk etapta 157 kişinin istihdam edildiği fabrikada, çalışan sayısının planlamalar dahilinde 1200'e çıkarılması hedefleniyor.

 

Üretim, montaj ve depo bölümlerinde modern ekipman monte edilip fabrika 25 Ekim 2019 tarihinden itibaren çalışmaya başladı. Gerekli sertifikalar alınıp ilk ürünler Aralık'ta müşterilerimize gönderildi. O andan itibaren fabrikamız 24 saat devamlı çalışıyor.


Belarus'un Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, böyle iki taraflı projelerle iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendiğini ve ekonominin büyüdüğünü belirtti.


İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy bu projenin dinamik gelişimini, üretimin genişlemesini ve çalışan sayısının artmasını umduğunu söyledi ve sürdürülebilir kalkınmanı dilediğini söyledi.

Şirketin kurucuları konuşmalarında, ürün çeşitliliğini geliştirme ve başta güney Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde olmak üzere uluslararası pazarlardaki varlıklarını genişletme planlarını paylaştılar.

POLESIE oyuncakları bugün 72 ülkedeki müşteriler tarafından biliniyor ve farklı yaşlardaki çocuklar için güvenli, ilginç ve dayanıklı bir ürün olarak kendini kanıtladı.


Yeni fabrikamız POLESIE ürünlerini, karmaşık lojistik nedeniyle teslim zor olduğu ülkelerdeki genç tüketicilere tanıtmayı mümkün kılacak.